torstai 15. toukokuuta 2014

Lisää sukkia

Palmikkovartiset sukat ovat käytössä mukavat. Minulla on ollut päivittäisessä käytössä tälläiset sukat muutaman viikon ajan.  Tein tälläiset ensin lahjaksi ja sitten vielä itselleni. Värikin on sama.
Lankana 7 veljestä ja koko 39.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kangaslaukku

 
Tämä on ensimmäisiä 6D-ohjelmalla digitoimiani kuviota. Aloitin työn käsittelemällä piirroskuvaa ensin PhotoShopissa ja vein sen sitten 6D-ohjelmaan, jossa tikkien luonti tapahtuu. Tässä kuviossa oli paljon hentoja viivoja, joita vahvistelin ja osaa poistin, mutta silti kirjontaohjelma yhdisteli niitä. Tikkejä on kaikenkaikkiaan yli 30.000 kpl.

Täyttötikkinä kuviossa on ohjelman ehdottama nro 3, jossa tikit ovat vinosti (kello kahdeksasta kahteen). Tämähän on helpoin tapa muuttaa piirroskuva kirjontakuvioksi. Vaakasuunnassa olevat tikit olisivat näyttäneet paremmilta ja joku muu tikkityyppi vielä paremmalta.
Kuvasta näkyy, minkälainen on koneen kirjontajärjestys. Eli tässä tapauksessa aika erikoinen.
Tätä kirjontakuviota on vielä muutettava, jos haluaa siitä onnistuneemman. Eri kuvioalueet kannattaisi digitoida eri täyttötikkityypeillä, jolloin kuviosta tulisi kolmiulotteinen ja kiinnostavampi.

Vaikka kirjontaosuus ei onnistunut omien puutteellisten taitojen vuoksi, tuli laukusta muuten käyttökelpoinen. Vuorina on kananverkkokangasta.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Palmikkosukat

Villasukkien neulomista voi tehdä samalla, kun katsoo televisiota. Nämä ovat malliltaan perussukat, joiden varressa on pieniä palmikoita. Ne ovat lähes yhtä nopeaa neulottavaa kuin 2o 2n resori. Lankana on 7 veljestä ja koko 39.

maanantai 12. toukokuuta 2014

Laukku


Koneella kirjominen on aika nopeaa. Kuvioita on saatavilla nykyään valtavat määrät ja niihin ihastuu helposti. Minä ihastuin tähän kuvioon ja päätin kokeilla sitä laukkuun.

 
Alunperin kuvio oli aivan toisen värinen ja vaihdoin värit 6D-ohjelmassa violetin sävyiseksi. Aioin kirjoa näillä väreillä mustalle kankaalle, mutta sitä ei ollut riittävästi. Siispä valitsin harmaansinisen jätepalan ja vaihdoin kirjontavaiheessa värit kirkkaammiksi.

Kirjomassani versiossa on kirkasta oranssia ja aniliininpunaista sekä pienet määrät muitakin värejä. Kuvio muodostuu eri kokoisista renkaista, joissa ompeleena on satiiniommelta. Kuvio on rakenteeltaan sellainen, että koneen kirjontanopeus vaihtui nopeasta varsin hitaaksi ja jälleen nopeaksi kirjottavan kohdan mukaan.

Tein laukkuun myös vuorin, jotta myös sisäpuoli olisi siisti. Kankaana on batiikkivärjätty puuvillakangas, joita olen värjännyt jo vuosia sitten.maanantai 5. toukokuuta 2014

Perhosin koristeltu pussukka.


Aloitan käsityöblogin värikkäillä perhosilla, joita kirjoin lahjaksi tekemääni vetoketjupussukkaan. Perhos-kuvio on Pfaff Creative Performance-kirjontakoneen muistista numero CPE 111.

Malliltaan pussukka on sellainen tavallisen mallinen. Yläreunassa vetoketju ja alhaalle on ommeltu kulmat antamaan tilavuutta.

Suurensin kuviota vähän ja lisäsin toisen perhosen peilikuvana. Kuvion alkuperäinen värisuunnitelma oli kaunis, mutta jouduin muuttamaan sitä, koska minulla ei ollut seitsemää yhteensopivaa sinistä.


Kankaana käytin tukevaa polyesterkangasta, jonka tuin vielä alapuolelta silitettävällä liimaharsolla. Kirjontakehyksessä käytin Inspiran Tear Away Light-kuitukangasta. Kuitukangas olisi saanut olla paksumpi, sillä työn edetessä kirjonta alkoi hieman kiristää.  Löysäsin ylälankaa hieman ja tämä auttoi.


Vuoriksi löysin varastoistani väreihin sopivan turkoosipohjaisen perhoskankaan. Ompeli sisälle myös sivutaskun.
Vuorin ja päällikankaan välissä on ohut vanu. Koska kirjonta hieman kiristi, päätin ommella perhosten ympärille vapaata konetikkausta vanhalla ompelukoneellani, jossa alasyöttäjä oli pois päältä ja paininjalkana oli parsintajalka. (Tietenkin kirjontakoneellakin olisi voinut ommella tätä, jos olisi oikeanlainen paininjalka.) Tällä tavalla voi ommella minkä tyyppistä kiemuraa tahansa, koska kangasta siirretään käsin. Kangas voi siirtää eteen, taakse ja kummallekin sivulle. Piston pituus syntyy siitä, miten nopeasti siirrät kangasta eteenpäin. Jos haluat harjoitella tätä ompelutapaa, paina poljin ihan pohjaan ja opettele liikuttelemaan kangasta sopivalla nopeudella. (Tavallisesti alasyöttäjän hammastus siirtää kangasta eteenpäin ja piston pituus syntyy asetusten mukaan.)

Suomenkielisiä blogeja, joissa saisi neuvoja konekirjontaa, ei ole montaa. Niinpä päätin aloittaa blogin pitämisen ja jakaa omat neuvoni muiden käyttöön siltä osin kun opin itse uusia asioita tästä ihanasta alueesta. Esittelen blogissani myös muita käsitöitäni, sillä aina on jotakin työn alla.

Tervetuloa uuden blogini lukijaksi. Toivottavasti viihdyt!